Landsfinale C1  02-07-2022

Velsen 2 naar Nieuwegein op zaterdagmorgen, afgesproken met de teamleden om half 8 vertrekken  vanaf de Wustelaan. Op de heenreis al gezegd,  rustig blijven goed aankijken, je kent dat wel.

Dan kom je in de Merwedehal, eerst ff een bakkie, daarna de hal in. Groots opgezet, 8 kleine tafels voor de C1, 3 Grote tafels voor 3 banden groot en nog  8 kleine tafels, deze laatste 8 denk ik voor de andere poule.

Aangemeld bij ene meneer Phillipo en dan naar de hoek waar het gaat gebeuren. In het begin hebben wij gelijk gezegd dat het allemaal niet klopte over de indeling. Naar spelers werd niet geluisterd. Hein stond al in te spelen toen de heer Ruud Hudepohl zag dat de indeling toch niet in orde was. Hein weer in de wachtkamer en Dirk mocht aan de gang. Deze wist niet wat hij had!? De zenuwen, bibbers,..waarschijnlijk omdat hij de spits moest afbijten. Verlies betekent toch meer druk voor de andere teamleden, en hij had nooit last van de zenuwen gehad maar in deze ambiance was het toch wel echt allemaal.  Deze partij was gewoon slecht, kon even niet wennen aan het materiaal. Verloren van Jaap Jaspersen, deze man kon echt leuk spelen en ik vond de 110 car. van hem wel wat weinig gezien zijn spel. Later komen we er achter dat hij er eigenlijk 160 car. moest maken. Waar dat fout is gegaan weet ik niet. Wordt waarschijnlijk ook niet hersteld . Rob en Hein hadden het moeilijk. Hein als kaderspeler tegen een librist is toch wel wat moeilijk. Rob zijn tegenstander was in goede vorm en dan is 220 groothoek ook wel erg veel. Ben had een goede dag en wist zijn partij 17 beurtjes met 4.70 gem. uit te maken. Eerste 2 puntjes binnen. Ton speelde erg goed maar dat was niet goed genoeg, zijn tegenstander was uit in 10 brt,  Ton haalde een gemiddelde van 4,9.

De laatste 3 partijen waren ook niet echt goed, Hein en Rob verloren deze partijtjes ook. Dirk wist toch nog een partijtje te winnen 15 brtn. En een gemiddelde van 9.33 mag hij niet klagen. 4 puntjes totaal behaald.  Wij kunnen zeggen we hebben de landsfinale gehaald en zijn een flinke ervaring rijker,  we hadden het niet willen missen.

Teamleider Dirk