Velsen 2 Kampioen in de C1

Dus daar gingen Hein, Rob, Dirk, Ton en Ben naar Oegstgeest waar we de gewestelijke finale mochten spelen.

Jos Kerkman was de wedstrijdleider en met zijn droge humor heette hij iedereen welkom en begon met wat huishoudelijke mededelingen zoals: bij de biljarttafels hangen telefoons en als er wat besteld moet worden druk dan 11 of 2×1 ;).

We gingen van start, Hein tegen Schuyt. Het ging bij allebei wat stroef en moeizaam, toch wist Hein de partij als eerste te winnen in 21 beurtjes.

Op de tafel ernaast ging Dirk van start en die partij ging ook moeizaam. Maar ook Dirk wist de partij te winnen in 28 beurten (billenknijpend)

Ton kreeg helaas ook geen grip op de tafels, waar niks aan mankeerde. (Het ligt ook altijd bij jezelf)

Rob aan de tafel  ging ook niet van een leien dakje. Hij won hem wel in 23 beurtjes. Het blijft toch een eind 220 caramboles groothoek.

We hadden allemaal wel wat spanning en mede doordat bouwvakkers op dak met zwaar materiaal aan het werk. Hoop kabaal.

Dirk tegen Jan Gestel, Dirk kreeg ze na 4 beurten aan de band en wist daar toch een serie van 88 uit te halen en wist de partij in 9 beurtjes te winnen. Ben zijn partij liep ook niet  vlekkeloos , die moest spelen tegen Augustijn, die speelde zo hard dat Willem Arisz er jaloers op zou kunnen zijn ;).

Rob zijn 2e partij ging ook weer moeizaam en zijn tegenstander wist de partij uit te maken in 28 brt. Rob wist in de nabeurt met 25 caramboles toch nog remise te maken totaal 9 punten. Het zou nog kunnen dachten we, maar dan moeten Ton en Ben winnen . en allebei wisten ze in 23 beurten de partij uit te spelen. Geweldig.

Jos Kerkman wist ons nog ff te plagen, maar kon ons toch vertellen dat we gewestelijk kampioen waren.

Na alle felicitaties gingen we naar huis. Al met al een geslaagd toernooi en op naar het NK in Nieuwegein waar we weer ons best gaan doen en laten zien dat we goed tegenstand kunnen bieden.

Dirk Schaaf