Jeroen Heeremans heeft in het weekend van vrijdag 29 april t/m zondag 1 mei een fantastische prestatie geleverd door in de finale van het Nederlands kampioenschap Libre Klein Hoofdklasse geen enkele van de 7 partijen te verliezen. Hij is daardoor Nederlands kampioen geworden in deze klasse seizoen 2021-2022.

De Hoofdklasse moyennegrens loopt van 7.00 tot 11.00 en alle spelers moeten 160 caramboles maken.  Vrijdagavond in de allereerste beurt ging Jeroen van acquit met een serie van maar liefst 87 caramboles en gaf daarmee meteen zijn  visitekaartje en zijn bedoeling af.  Hij won de eerste partij in slechts 7 beurten met maar liefst 22.85 moyenne.  Daarna won hij nog 4 partijen op rij en stond na 5 partijen op 10 punten met 12.50 moyenne.  Echter, er was nog een speler met 10 punten, Cock Baas, met een ietsje lager moyenne.

In de 6e ronde had Jeroen het moeilijk.  Vaak lastige posities bij aanvang van een beurt en wellicht ook wat spanning.  De tegenstander ging uit in de 27e beurt.  Gelukkig kon Jeroen in de nabeurt remise maken met 9, tenminste 1 punt gered.  Op de andere tafel ging concurrent Baas in 7 beurten uit en nam derhalve voor het eerst de leiding over van Jeroen, Baas op 12 uit 6, Jeroen op 11 punten.

In de finalepartij tussen deze 2 heren kon Cock Baas ditmaal zijn zenuwen duidelijk niet de baas. Zelfs mooie posities was hij telkens vrij snel kwijt, een touché, noem maar op. Jeroen was ook niet vrij van zenuwen maar bleef de koelste van de twee en bleef toch redelijk scoren waardoor hij de partij won :

KAMPIOEN VAN NEDERLAND !!!

Na de felicitaties volgden de prijsuitreiking,  medailles, en voor Jeroen zelfs het volkslied, jawel.   Gefeliciteerd Jeroen met dit supermooie resultaat, geniet er maar een jaar van.

Ad Ketels

 

            

 

UITSLAGEN – EINDSTAND