December 2020

 

Teamcompetities, PK’s en Landsfinales worden dit seizoen niet meer gespeeld.

Beste sportvrienden,

Al eerder heeft het bestuur aangekondigd dat alle KNBB gerelateerde wedstrijden opgeschort zouden worden tot 1 januari 2021 a.g.v. de coronapandemie. Het bestuur heeft nagedacht over de 2e helft van de competitie, de persconferentie van de regering en de vergadering met de KNBB op 19 december afgewacht, voor verdere besluitvorming.
Helaas heeft de sombere persconferentie geen ruimte tot biljarten opgeleverd. Het scenario tot 19 januari is een harde lockdown. Zowel uw bestuur als de KNBB verwacht niet eerder te kunnen spelen voor maart 2021. Zelfs mei (inside informatie vanuit Defensie) wordt pas genoemd als eventuele startdatum.
Meerdere districten, waaronder Duinstreek, hebben bij de KNBB aangedrongen om duidelijkheid te geven en die is er nu. Alle Gewestelijke en Nationale Finales voor zowel Teams als PK’s en de Landsfinales worden niet meer gespeeld.
Zodra er weer ruimte komt om wedstrijden buiten de eigen vereniging te spelen wil het bestuur 2 toernooien organiseren, voor zowel teams als individueel. Deze kunnen over meerdere weken verspeeld gaan worden. De eerste wedstrijden zouden dan op de eigen club gespeeld kunnen worden en de besten gaan dan binnen het district tussenronden en finales spelen. Iedereen die een keu kan vasthouden is gerechtigd om mee te doen. Over de spelregels wordt nog nagedacht. Wij willen alle spelers zoveel als mogelijk gelijke kansen te geven.
Zodra er duidelijkheid is wanneer er weer gespeeld kan worden melden wij ons weer voor meer informatie en spelregels.

Namens het bestuur wens ik iedereen, ondanks alles, fijne feestdagen en een sportief biljartend 2021

Hein Smit
Voorzitter